Dec 29, 2010

Bokcoy Ca Sukiyaki ( asia )





Presented To: 4 People

Ingredients:
2 tablespoons vegetable oil
1 / 4 teaspoon sesame oil
2 cloves garlic, finely chopped
150 grams of beef for sukiyaki *
200 grams baby bokcoy **
1 tablespoon oyster sauce
1 tablespoon soy sauce
1 / 2 teaspoon ground pepper
1 / 2 teaspoon salt
100 ml water
1 / 2 teaspoon flour or cornstarch, dissolve it with a little cold water
 
* beef for sukiyaki, is thinly sliced beef with less fat, and is usuallyused to make sukiyaki hidangna. If no, could be replaced with thinlysliced beef.
** Baby Bokcoy is bokcoy (a type of cabbage that looks like aspoon) in a small size. Can be replaced with green mustard(caisim), or young kailan.

How to prepare:
 
1. Heat the vegetable oil and sesame oil.
2. Saute garlic until golden.
3. Add beef sukiyaki, and cook until stiff.
4. Enter bokcoy, enlarging the fire, and cook until wilted.
5. Add seasonings and water, bring to a boil.
6. Pour the starch solution, stirring until thickened, remove from heat.
7. Serve warm.

No comments:

Post a Comment