Dec 30, 2010

Rice Kencur ( indonesia )



This drink made from rice and kencur. The combination of both produce great benefits,such as means: prevent colds, increase appetite, prevent canker sores, helps relievetired-tired, improving menstrual cycle, remove phlegm and expectorant, relievesheadaches, nausea and bloating.

Beverage Ingredients Rice Kencur:
200 grams of rice
100 ml boiling water
Kencur 50 grams, clean
Ginger 50 grams, clean
2 pieces of pandan leaves
FENUGREEK 1 / 2 teaspoon
10 pieces cardamom
Cubeb 1 / 2 teaspoon
300 grams brown sugar
Water 1500 ml
Salt to taste

How to make Rice Beverage Kencur:
Cleaned rice, drain. Roasted then soak in boiling water for 2 hours.
Roasted ginger and galingale, remove and set aside.
Mix the soaked rice, kencur, which has been fried ginger, FENUGREEK, cardamom,cubeb and a little salt. Puree in blender.
Boil water with brown sugar and pandan and boil until sugar dissolves.
Mix the rice kencur with sugar water, stir well and then strain. Serve.

For 7-8 cups

No comments:

Post a Comment