Dec 29, 2010

Manju Walnut Cake ( japan )



Material:

1 Egg
8 Tbsps sugar
1 and 1 / 4 cup flour
1 / 2 teaspoon baking soda
For the filling:
1 / 2 cup dry powder Anko
1 cup sugar
3 / 4 cup water
2 tablespoons chopped walnuts
* Or use 5-6 oz koshi-an (smooth sweet azuki bean paste)
For the topping:
1 Egg yolk
12 small pieces of walnuts
Preparation:

To make filling, place the water inpot and put pot on low heat . Add 1 cup of sugar in water. Furthermore, add the powder in a saucepan. Preheat a, stirring well. When athickened, Stop the heat. Add chopped walnuts in a filling. Divide a into 12 piecesand make 12 balls. Set them aside. Crack eggs and separate egg whites and yolksto two bowls. Add 4 senmenambahkan eat sugar in egg whites and whisk well. Add 4 tablespoons of sugar in the egg yolks and whisk well. Add egg whites brought in egg yolk mixture and stir together. Sift flour and baking soda together and add it to theegg mixture. Wrap dough in plastic wrap and rest in refrigerator for about an hour.Spread some flour on cutting board and place dough. Stretch dough into a long stick.Cut dough into 12 pieces. Round each piece and make 12 balls. Take a ball andflatten it by hand. Stretch dough round so it can wrap a piece of the filling. Place a piece of filling in center of dough round. Wrap the filling, stretching the dough. Repeat the process for membuatbolaalls. Put the ball in the pot oven. Brush tops with eggyolk. Furthermore, put walnuts on top. Bake in preheated 320 degree F oven for 10-15 minutes .* Make 12 cakes

No comments:

Post a Comment