Dec 29, 2010

chicken satay - Madura ( from indonesia )





Madura Chicken Satay Recipe Ingredients:

1 kg chicken, discarding skin and bones
150 ml soy sauce
2 pieces limes
40 skewers
Recipe Seasonings Nuts:

250 grams peanuts, fried
4 cloves garlic
5 cloves shallots
red chili 2 pieces
500 ml water
lime leaves 2 sheets
salt to taste
100 ml soy sauce

Sate Ayam Madura complement::

rice cake or rice cake

How to make Sate Ayam Madura:

Cut the chicken meat dice form, and then prick-prick with a skewer and do untilexhausted, set aside.
Blend all ingredients except soy peanut sauce, lime leaves and water until soft, thenmix with soy sauce, water, lime leaves and cook until greasy and cooked, remove from heat.
Marinate chicken with satay sauce which was added a little peanut sauce until flatsurface.
Fuel broil until cooked while turned upside down and covered sis seasoning sauce,remove from heat.
Serve the chicken satay with peanut sauce, lime and rice cake

No comments:

Post a Comment