Dec 29, 2010

Mitarashi Kushi Dango Resep ( japan )

Round dumpling commonly called dango, and Sango Kushi means skewered sweetcake. Kushi Dango is coated with a sweet soy-based sauce called Mitarashi.


Material:

1 1 / 3 cup joshinko (rice flour)
3 / 4 cup hot water
* For the sauce Mitarashi:
2 / 3 cups water
1 / 2 cup sugar
2 1 / 2 tablespoons soy sauce
1 1 / 2 tbsp katakuriko starch or cornstarch, mixed with 1 1 / 2 tablespoons water
* Bamboo skewers
Preparation:

Enter the rice flour in a bowl
Gradually pour hot water over the rice flour.
Mix using a spatula until combined.
Knead dough by hand until smooth.
For the dough into small pieces and roll into small balls.
Place the dumplings in a steamer and steam heated them on high heat for about 10 minutes.
Cool the dumplings and put the cake on skewers. (* 3 or 4 cakes to skewer)
Mitarashi To make sauce, mix water, sugar, and soy sauce in a saucepan.
Bring to a boil over medium heat.
Pour mixture katakuriko starch in the sauce, stirring well.
Bring to a boil again and stop the heat.
Dumplings skewered grill until slightly grill-marked.
Mitarashi Brush sauce over dumplings.

No comments:

Post a Comment